Lidé mohou pomoci vybavit animační dílnu, čeká je za to nevšední zážitek

OTROKOVICE - Základní škola Mánesova v Otrokovicích se jako jediná základní škola v České republice rozhodla zapojit do projektu, prostřednictvím kterého se pokusí originálním způsobem získat prostředky na vybavení animační dílny ve škole. Serveru Zlin.cz to sdělila mluvčí otrokovické radnice Lenka Krupková.

Za pomoc ze strany veřejnosti čeká dárce velmi nevšední odměna. V nabídce jsou například romantická večeře ve školní jídelně, doučování pokročilé věkem, originální výtvarné žákovské dílo na zakázku, animované PF nebo animovaný reklamní spot vytvořený žáky, zážitková noční bojovka a mnoho dalšího.

Projekt funguje jednoduše. Na stránkách hithit.com umístila škola video, jehož zhlédnutím se každý dozví, co je k vybavení dílny potřeba. Pokud chce kdokoliv přispět, vybere si na stránce částku, kterou je ochoten zaslat, nebo si vybere částku podle nabízené odměny = benefitu, správně klikne a  je přesměrován k platbě. „Pokud se částka, o kterou žádáme, nevybere celá, peníze dárcům vrátíme zpět. Na vybrání částky 59 999 korun máme již jen 34 dní,“ poznamenala zástupkyně ředitele ZŠ Mánesova Marcela Javoříková.

Animací se začali žáci školy zabývat před třemi lety. „V rámci hodin výtvarky vytvářeli první díla, ve kterých předvedli, že dokážou propojit klasickou výtvarnou výchovu s moderními médii. Protože jsme přesvědčeni, že multimediální výchova hýbe a bude hýbat naším světem, chceme, aby žáci získali cenné dovednosti i v tomto oboru,“ podotkla učitelka výtvarné výchovy Ivana Řezníčková.

Protože je ale animace na škole stále v jakémsi zkušebním provozu, pracují děti na počítačích, které už ve škole nikdo nechtěl. „Máme pouze šest jednoduchých foťáků. Aby naše práce měly obstojnou úroveň, neobejdeme se bez výkonnějších PC, lepších foťáků, osvětlovacích lamp a naše největší touha jsou grafické tablety, které by nám umožnily vytvářet více kreslených filmů. Na celou učebnu potřebujeme zhruba 200 tisíc korun, něco už v kasičce máme, ale čím víc získáme, tím lepší a početněji zastoupené vybavení pořídíme,“ dodala Javoříková.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x