Řidiči na Slovácku vylepšili bilanci dopravních přestupků ve všech směrech

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - V posledním týdnu zaznamenali uherskohradišťští policisté pokles v počtech všech zjištěných přestupků v dopravě. Serveru Zlin.cz to uvedl policejní mluvčí Aleš Mergental.

Například alkohol zjistili policisté u třech řidičů, v předchozích sedmi dnech bylo hříšníků devět. Jedním ze tří opilých řidičů byl mladý neřidič – sedmnáctiletý mladík, který havaroval v Horním Němčí. Jel na motorce bez řidičského oprávnění a k tomu byl ještě opilý. Při jízdě vyjel vpravo mimo silnici a narazil do okraje hromady kamení. Skončil v nemocnici. Policisté mu v dechu naměřili 1,4 promile alkoholu. Navíc neměl na hlavě nasazenou přilbu.

S alkoholem v krvi sedl za volant i devětadvacetiletý muž, který se účastnil slavnosti v Kunovicích. Když chtěl jít nad ránem spát, nasedl za volant mercedesu a rozjel se po cyklostezce. To zpozorovali kunovičtí strážníci, kteří se za ním vydali, auto zastavili a přivolali republikové kolegy. „Zjevně opilý muž odmítal spolupracovat a chtěl z místa odejít. Policisté museli použít donucovací prostředky a opilce zpacifikovat. V dechu měl 2,34 promile alkoholu a noc strávil v policejní cele. Hrozí mu až rok vězení,“ doplnil Mergental.

Donucovací prostředky museli policisté použít i u třiatřicetiletého opilého cyklisty z Kunovic. Ten jel v Kunovicích po chodníku, kde u hasičské zbrojnice parkovalo policejní auto s otevřenými dveřmi. Asi deset metrů před policejním autem muž z kola spadl do keřů. Poté opět nasedl, a když přijel k policejnímu autu, zavřel rukou jeho dveře. „Policisté ho zastavilii a žádali doklady. Muž ale odmítal jakékoliv doklady předložit a navíc se snažil ujet. Nakonec skončil s pouty na rukou. Nadýchal dvě promile alkoholu. Za opileckou jízdu může počítat s pokutou od 25 do 50 tisíc korun,“ uzavřel Mergental.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x