Slovácko v Hradci Králové. Záchrana nebo problémy…

Jednu záchranářskou bitvu přežili se ctí, před týdnem zdolali fotbalisté Slovácka v boji o hodně České Budějovice na svém hřišti 2:0. Teď si můžou pomoci ode dna tabulky Gambrinus ligy definitivně, ale v Hradci Králové to bude hodně těžké. Zase se hraje prakticky o šest bodů.

Hlavně domácí „votroci“ potřebují body jako pohádkový král sůl. Nový trenér Prokopec polil mužstvo taky téměř pohádkově živou vodou a předešlá výhra na teplických Stínadlech byla pro Hradecké doslova skvělá.

Jenže jistého nemají Východočeši vůbec nic, dnes od 17.00 to prostě bude boj se vším všudy. „Moc dobře to víme, škoda že nám budou kvůli kartám chybět Trousil a Daníček, ale pracovali jsme v týdnu na trénincích na tom, abychom je nahradili, nemůžeme stejně hrát jen na bod, to by se nemuselo vyplatit,“ tuší trenér Slovácka Svatopluk Habanec.

Ten řeší dilema, jak poskládat zadní řady, nabízí se možnost využít třeba Mezlíka nebo Hofmanna, variant je ale samozřejmě více. Do záložní řady už naopak může naskočit Jiří Valenta. Každopádně jde o hodně důležitý zápas, jakýkoliv bodový zisk by byl pro hosty velmi cenný, výhra by jim už prakticky zajistila účast i v dalším ligovém ročníku.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x