Zlaté tři body z Hradce. Slovácko je veze za výhru 3:2

Už je to téměř jisté, na Gambrinus ligu se do Uherského Hradiště bude chodit i v nové sezóně. Slovácko totiž dokonale zvládlo závěr zápasu v Hradci Králové, vyhrálo nakonec v lité fotbalové bitvě 3:2 a čtyři kola před koncem naší nejvyšší soutěže má 30 bodů. To bývá hranice záchrany, zlepšená forma týmu trenéra Habance ale napovídá, že tohle nemusí být zdaleka konečný součet.

V Hradci, který se pere zuby nehty o holé ligové přežití, to přitom s Hradišťany hrajícími bez opory zadních řad Trousila nebylo v úvodu zdaleka ideální. Už před koncem úvodní čtvrthodiny totiž skóroval domácí Pávek a hosty to dost otřáslo. Do zápasu ale vrátil spoluhráče ve 33. minutě Valenta. Jeho trestný kop byl umístěný přímo excelentně a domácí brankář Lindr plachtil vzduchem zbytečně.

Ještě do poločasu ale bylo s hosty zase zle. Fotbalový bard Marek Kulič se dočkal po přestupu do Hradce prvního gólu, nutno říci, že moc pěkného. Přeběhl s míčem od poloviny hřiště a přízemní střelou k tyči překonal Melichárka podruhé.

Slovácku hodně pomohlo vyloučení domácího Harby, který za tři minuty nastřádal dvě žluté a logicky i červenou kartu. Pak už bylo na hřišti víceméně jedno mužstvo, v tmavěmodrých dresech hrající hosté. Lindr se ještě vytáhl při další parádní ráně Valenty, pak ho líbala paní Štěstěna, když Doškův míč zamířil těsně vedle, ale stupňující se tlak hosté využili.

V 81. minutě propálil vše střídající Volešák a za tři minuty pravil: „ligo zůstaň“ muž podvečera Jiří Valenta. Tentokrát hlavou stanovil konečný výsledek 3:2 pro Slovácko.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x