Zlínští policisté se zaměří na bezpečnost chodců

ZLÍN - V tomto týdnu zahajuje Policie ČR ve spolupráci se společností BESIP takzvaný Road safety week - týden zaměřený na bezpečnost chodců, jakožto nejzranitelnějších účastníků silničního provozu. Jak server Zlin.cz informovala policejní mluvčí Jana Macalíková, ve Zlíně se akce uskuteční v pondělí a v pátek.

Letošní týden bezpečnosti na komunikacích upozorňuje na naléhavou potřebu celosvětového zlepšení ochrany chodců na komunikacích. Každý týden na světových silnicích přijde o život přes pět tisíc chodců.

Podle odborníků je možné zvýšit bezpečnost chodců hned několika způsoby. Jedná se například o snížení rychlostních limitů pro auta, zklidnění ulic pomocí retardérů či zpomalovacích prahů, odklonění vozidel z pěších zón a podobně.

Ve Zlíně se policisté zaměří na bezpečnost chodců na frekventované třídě Tomáše Bati. „Lidé zde často přecházejí mimo vyznačené přechody pro chodce. Budeme je proto informovat o možném nebezpečí. Pokuty rozdávat nebudeme, jde o čistě preventivní akci,“ upřesnila Macalíková.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x