Žáci ZUŠ Zlín uspěli v Izraeli

V. mezinárodní festival dětí a mládeže „Red Sea Joy’s 2013“ ve městě Eilat (Izrael) ve dnech 23. – 28. dubna byl již čtvrtým festivalem, kterého se zúčastnilo klarinetové kvarteto Presto ZUŠ Zlín (vždy s 1. cenou).

Jejich pětidenní pobyt ve městě Eilat obsahoval čtyři vystoupení na významných podiích města. Účast hudebních a tanečních souborů z celého světa byla velmi početná, do univerzitního města se sjelo více než 2000 dětí a mládeže.

Kvarteto ZUŠ Zlín soutěžilo na místní konzervatoři před odbornou porotou profesorů a po velmi zdařilém výkonu získalo opět 1. cenu. Na základě jejich výkonu přišly další nabídky od organizátorů festivalů z různých zemí světa např. z Itálie, Ruska, konkrétně z Moskvy, nebo Makedonie. A tak mladí hudebníci V. Wurst, N. Kozubíková, M. Kandel a M. Pikna pod vedením učitele Jana Slavíka mají příležitost zase vyvést naše umění za hranice České republiky.

Pobyt ve městě Eilat a návštěva města Jeruzalému a jeho okolí s krásnými historickými památkami byl pro žáky ZUŠ nezapomenutelným zážitkem a zároveň bude další motivací pro jejich uměleckou činnost.

Poděkování patří Statutárnímu městu Zlín, které přispělo mladým umělcům na tento pobyt. Tato ocenění potvrzují vysokou úroveň našeho uměleckého školství a jsou zadostiučiněním pedagogů základních uměleckých škol.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x