Holešov má novou okružní křižovatku

HOLEŠOV - Nová, zatím provizorní okružní křižovatka má přispět k bezpečnosti silničního provozu v Holešově. Serveru Zlin.cz to řekl za Ředitelství silnic Zlínského kraje Vojtěch Cekota.

Na zřízení křižovatky se podílelo Ředitelství silnic Zlínského kraje spolu s městem Holešov.

Okružní křižovatka byla vytvořena pomocí mobilních betonových svodidel, která pro tento účel zajistili krajští silničáři. Město uhradilo dopravu a montáž těchto prvků a výrobu návěstí před křižovatkou. Ostatní svislé i vodorovné dopravní značení pořídilo Ředitelství silnic Zlínského kraje.

Kruhový objezd se čtyřmi větvemi vznikl na křižovatce silnic III/4909, III/49010 a III/43821. Ulice mají pojmenování Přerovská, Bořenovská a Tučapská. Silnice se v tomto prostoru nekřížily pravoúhle. Uprostřed křižovatky s žulovou dlažbou byla poměrně velká plocha. Řidiči neznalí místních poměrů zde snadno mohli ztratit orientaci. Zvýšení bezpečnosti křižovatky bylo nyní důležité také proto, že tudy vede jedna z objízdných tras při uzavírce silnice II/438 mezi Holešovem a Dobroticemi.

„Okružní křižovatka zde vznikla bez trvalých stavebních úprav zatím na zkušební dobu. Může se snadno demontovat. Pokud se však osvědčí, uvažovali bychom o jejím trvalém vybudování,“ uvedl šéf Ředitelství silnic Zlínského kraje Bronislav Malý.

--> --> --> --> -->