Zbytečné věci mohou lidé věnovat speciálnímu obchodu Dobroděj

ZLÍN - Speciální obchod nazvaný Dobroděj skýtá obyvatelům Zlína jedinečnou možnost zbavit se nadbytečných věcí, které však mohou jiným lidem udělat radost. Výtěžek z prodeje slouží zlínskému občanskému sdružení Handicap (?), serveru Zlin.cz to sdělil ředitel sdružení Aleš Chudárek

Kamenný obchůdek sídlí v přízemí 42. budovy Svitu a v provozu je již půl roku. Za symbolickou korunu zde pracovníci vykoupí například knížky, oblečení, kabelky, bižuterii, porcelán, boty, sportovní potřeby, elektroniku, CD, DVD a další drobnosti.

„První půlrok ukázal, že obchůdek si už našel své příznivce, kteří se k nám vracejí a pátrají po různých pokladech. Nejlevnější zboží mohou lidé pořídit za tři koruny, jen výjimečně přesáhne prodejní cena stokorunu. Za raritu považujeme prodej historického kola, za které jsme utržili 900 korun. Takový prodej je ale opravdu výjimečnou záležitostí,“ doplnil Chudárek.

 Mezi nejčastější sortiment patří podle Chudárka oblečení, porcelán a knihy. „Nově se nám podařilo navázat spolupráci také s internetovým obchodem Aukro,“ dodal Chudárek. Výtěžek z prodeje zboží putuje na podporu některé ze sociálních služeb, které Handicap (?) provozuje. Podle aktuální potřeby tak finance poslouží na provoz osobní asistence u vozíčkářů či seniorů, dopravní služby pro imobilní nebo na činnost klubů dětí a mládeže.

--> --> --> --> -->