Valašské Meziříčí eviduje zvýšenou škodu na majetku způsobenou řidiči

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - V poslední době se množí škody na majetku města Valašské Meziříčí způsobené silničním provozem. Jak serveru Zlin.cz řekla mluvčí radnice Renata Votrubová, jde hlavně o kolize motorových vozidel se sloupy veřejného osvětlení.

„Jen za poslední měsíc se jednalo například o dopravní nehodu na silnici I. třídy u Brňova, kde kamion ulomil sloup veřejného osvětlení. Městu vznikla škoda přibližně 25 tisíc korun. Další dopravní nehoda v Brňově měla za následek opět zlomený sloup veřejného osvětlení. Tentokrát se škoda vyšplhala na asi 32 tisíc korun. Sloup veřejného osvětlení nám pak zničilo i auto, které havarovalo v Masarykově ulici. Vznikla nám tím škoda za přibližně 35 tisíc korun,“ informoval Jaroslav Straka, vedoucí správního oddělení meziříčské radnice.

 Podle Straky jsou sice škody hrazeny z povinného ručení viníků nehod, ale porucha způsobená nehodou vyřazuje část veřejného osvětlení v širším okolí. „Žádáme občany, aby jezdili opatrně a tím chránili nejen své zdraví, ale i majetek nás všech,“ dodal Straka.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x