Slovácko může potvrdit záchranu. V cestě stojí Liberec

Může to být tečka za posledními dvěma veledůležitými úspěchy s puncem jistoty udržení mezi českou fotbalovou elitou. Anebo také znovu návrat k nejistotě a ohlížení se do posledních pater ligové tabulky. Každopádně se v duelu Slovácka Libercem, tedy posledním mistrem, čeká výborný fotbal. Začíná se v sobotu v 19.00 na Městském stadionu Miroslava Valnety seniora v Uherském Hradišti.

V cestě stojí soupeř, který poslední dobou jede jako v časech, kdy si klestil cestu k titulu. „Mimořádně těžký spupeř, hodně rozjetý, hraje o evropské poháry a je nesmírně silný. Rozstřílel se jim Rabušic, pět gólů za poslední tři kola mluví samo za sebe,“ uvažuje kapitán Jan Trousil, který už může po karetním trestu znovu do boje.

Slovácko navíc nad Libercem vyhrálo naposledy pradávno, v říjnu 2003.

Diváci si určitě přijdou na své, kulišárny dozajista nenechá pod Ještědem třeba stěží vyzpytatelný Štajner, ale ani domácí nepochybně nesloží zbraně, je znát zlepšená forma. „Kluci už mají psychickou deku dole, ale musejí se vyždímat na více než sto procent,“ uvažuje trenér Habanec. Podle něho ještě Slovácko jistou záchranu nemá a na výsledku domácího utkání tak bude určitě hodně záležet.

Liberec v lize válí, ale naposledy vypadl v týdnu z boje o prvenství v Poháru České pošty, když si po prohře v Jablonci oficiálně stěžoval na tendenční řízení zápasu.. „Do Evropy už můžou jenom přes ligu a tak se určitě budou rvát o každý míč, ale to my taky,“ láká kapitán Slovácka Trousil na předposlední jarní vystoupení vždy výborné fanoušky.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x