Do Otrokovic míří česká reprezentace in – line rychlobruslení

OTROKOVICE - V sobotu v pravé poledne odstartuje výstřel ze startovní pistole druhé kolo Otrokovického in-line poháru (OIP), které je zároveň Mistrovstvím ČR v in-line rychlobruslení na silničním okruhu. Jak server Zlin.cz informovala mluvčí města Lenka Krupková, mistrovství se do Otrokovic vrací po třech letech.

Ve dvou dnech se závodníci z celé ČR utkají na krátkých a dlouhých tratích jak o medaile z OIP, tak především o 24 sad mistrovských medailí. Jelikož je tato soutěž zároveň kvalifikačním závodem na letošní Mistrovství Evropy a světa, které se uskuteční o letních prázdninách, očekává se účast celé české reprezentace in-line rychlobruslení.

Nejmladší kategorií jsou začátečníci do pěti let, tou nejstarší kategorie Masters 60+, tedy závodníci nad 60 let. Úvodní část v délce asi dvou hodin bude patřit sprintům na 200 metrů, takzvaný time trial, kdy každý startuje sám proti času. Pak budou, podle počtu přihlášených, následovat postupové jízdy na trati 500 metrů. Přibližně od 15 do 17 hodin je plánována série startů na dlouhých tratích, takzvaná bodovačka, kdy vítězem se stává závodník, který dokáže během závodu nasbírat nejvíce bodů.

„První soutěžní den uzavřeme asi hodinovým koncertem folkrockové kapely Pass, která rozezvučí své nástroje kolem 19 hodin a zpříjemní tak sobotní podvečer nejen závodníkům, ale i veřejnosti. Vstup je volný a vstupné dobrovolné,“ podotkl ředitel závodu a předseda pořádajícího Speedskating clubu Otrokovice Marcel Nemček.

Neděle pak bude patřit semifinálovým a finálovým jízdám na 500 metrů. Odpoledne se pojedou nejdelší tratě. Na 15 hodin je naplánováno vyhlašování vítězů.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x