Opilým rekordmanem byl cyklista

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Uherskohradišťští policisté zadrželi na silnicích Slovácka celkem pět podnapilých řidičů, o týden dříve byli hříšníci tři. Serveru Zlin.cz to řekl policejní mluvčí Aleš Mergental.

Například Záhorovicemi projížděl sedmatřicetiletý muž ve VW Golfu. Jel od Šumic na Bojkovice, když na rovném úseku přejel do protisměru a levou přední částí golfu narazil do levého boku protijedoucí octavie. Řidič golfu nadýchal 2,52 promile. Popíjel i řidič (62) terénní toyoty, kterou policisté zastavili v jedné z mařatických ulic v Uherském Hradišti. Šofér měl v dechu 1,63 promile.

Nejvyšší hladinu alkoholu v dechu řidiče naměřili však policisté v uplynulých sedmi dnech u cyklisty. Devětatřicetiletý muž z Kunovic jel uherskohradišťskými Mařaticemi. Nezvládl klesání, vyjel mimo komunikaci a upadl na vjezdu rodinného domu. Při pádu utrpěl zranění, s nímž byl ošetřen v nemocnici. Alkohol v jeho dechu dosáhl 3,2 promile alkoholu.

Policistům se podařilo v uplynulém týdnu zadržet v Uherském Brodě i čtyřiadvacetiletého muže, který na sebe upozornil telefonováním za jízdy. „Mladý řidič octavie ale vůbec řídit neměl, protože policisté zjistili, že má platnou blokaci řidičského průkazu. Navíc řidičský průkaz, který policistům předložil, je už dva roky v pátrání,“ dodal Mergental.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x