Multižánrový festival zahájí Pavel Šporcl

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Ve Valašském Meziříčí startuje v neděli třetí ročník multižánrového Festivalu ZUŠ Alfréda Radoka 2013, který přinese řadu hudebních, tanečních i divadelních představení. Serveru Zlin.cz to řekla mluvčí města Renata Votrubová.

Festival bude slavnostně zahájen v neděli v 19.30 hodin v sále KZ koncertem houslového virtuoza Pavla Šporcla, který se zároveň stal tváří letošního ročníku festivalu. Svůj recitál na barokní téma La Folia, který nastudoval s orchestrem dobových nástrojů Czech  Ensemble Baroque, zopakuje Pavel Šporcl ještě v pondělí v 18 hodin.

Další významnou osobností, která přijala pozvání do Valašského Meziříčí, je spisovatelka a básnířka Daniela Fischerová. S ní se budou moci setkat všichni, kteří přijdou ve čtvrtek 16. května v 16 do M-klubu, kde se odehraje divadelní představní žáků literárně dramatického oboru ZUŠ s názvem Z duhových pohádek. Daniela Fischerová je autorkou knihy Duhové pohádky, ze kterých čerpala autorka divadelní úpravy Bohumila Plesníková.

Na festivalu nesmí chybět vystoupení těch nejúspěšnějších školních souborů a orchestrů. Proto se ve středu 16. května v 18 hodin v KZ diváci setkají se všemi sbory – přípravným sborem Stonožka, sborem miniDIZO, který již letos zvítězil ve dvou soutěžích a postoupil na Celostátní přehlídku dětských sborů a také koncertní sbor MIBIDIZO. „Koncert bude ozvláštněn naprostou novinkou – promítáním vlastních animovaných videoklipů k několika písničkám. Klipy vytvářeli žáci předmětu Animace, vyučovaného již rok v ZUŠ Alfréda Radoka,“ upřesnila Votrubová.

Jazzový orchestr JazzZUŠák s vynikající mladičkou jazzovou zpěvačkou Ivanou Kandráčovou, objevem loňského roku, bude vystupovat na koncertu v pátek 17. května v 18 hodin a sekundovat mu budou bicí nástroje a sekce elektrických kytar.

Komorní hudba rozezní intimní prostor Galerie Kaple ve Valašském Meziříčí ve středu 5. června. To nejlepší předvedou v 18 hodin žáci ZUŠ a chybět nebude ani nezvyklý nástroj, který se do tohoto prostoru ideálně hodí – cinkavé, pro barokní hudbu připravené cembalo.

Taneční představení patří neodmyslitelně k Festivalu  ZUŠ již od počátku a také letos se uskuteční velkolepá představení na prknech Amfiteátru v zámeckém parku ve Valašském Meziříčí. Premiéra multimediálního tanečního představení London bude ve středu 19. června a diváci se setkají s Profesorem Loutkou, streetovými tanci i baletem – to vše natočeno v Londýně. Dva večery plné nejnovějších choreografií napříč všemi ročníky tanečního oboru ZUŠ nazvané Taneční salón v posledním červnovém týdnu nabitý program Festivalu ZUŠ Alfréda Radoka uzavřou.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x