Do Luhačovic míří odborníci na cestovní ruch

LUHAČOVICE - V luhačovickém hotelu Alexandria začíná v pondělí třídenní seminář zaměřený na rozvoj zdraví a pocitu pohody v turistických destinacích. Serveru Zlin.cz to uvedla Barbora Janečková z Centrály cestovního ruchu Východní Moravy.

Partnerem evropského projektu Weldest je i Centrála cestovního ruchu Východní Moravy, která bude účastníkům projektu z Rakouska, Finska, Německa a Velké Británie prezentovat nejzajímavější lokality Zlínského kraje.

„Principu pohodové destinace u nás vyhovuje celá řada témat a lokalit. Například naše lázeňství a wellness, cyklo a hipoturistika, pivní lázně, Zlín – město v zahradách, Biosférická rezervace UNESCO Bílé Karpaty, zahradní architektura UNESCO v Kroměříži, agroturistika, rekreologické projekty nebo místní gastronomie,“ shrnula prezentovanou nabídku ředitelka Centrály cestovního ruchu Východní Moravy Dana Daňová. Jak dodala, hlavním tématem programu je zdokonalování turistických destinací. „Naším společným cílem jsou turistické destinace pro klienty zdravé a příjemné ve všech ohledech,“ doplnila Daňová. Jednou z vybraných lokalit jsou i Luhačovice, kde se setkání20 evropských členů z projektu Weldest koná.

Weldest je aktivita spolufinancovaná z fondů EU. Koná se formou komplexního programu zaměřeného na rozvoj zdraví a pocitu životní pohody v turistické destinaci. Partneři projektu jsou z Rakouska, ČR, Finska, Německa a Velké Británie. Do projektu jsou zapojeny vysoké školy z těchto zemí, asociace a odborné firmy z oblasti cestovního ruchu, lázeňství, wellness a podobně. Významnou součástí projektu je systém celoživotního vzdělávání lidí, které ovlivňují řízení a fungování well being destinací.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x