Tři fotbaloví fanoušci skončili v cele

ZLÍN - Z 12 fanoušků hostujícího mosteckého týmu zadrželi uplynulý víkend zlínští policisté hned tři. Jak serveru Zlin.cz řekla policejní mluvčí Jana Macalíková, všichni se dopustili výtržnictví, z něhož byli vzápětí obviněni.

V sobotu odpoledne se ve Zlíně na Letné hrálo fotbalové utkání mezi kluby FC Fastav Zlín a Baník Most. „Vzhledem ke zkušenostem z minulosti jsme tento zápas vyhodnotili jako rizikový a sestavili jsme bezpečnostní opatření, kterého se zúčastnilo 20 příslušníků pořádkové a dopravní policie, pět kriminalistů a dalších téměř 30 městských strážníků,“ podotkla Macalíková.

Během utkání, na které se přišlo podívat asi 800 místních lidí a 12 fanoušků hostujícího celku, museli zlínští policisté zasahovat. Trojice mužů ve věku od 24 do 26 let ze severních Čech totiž hrubě porušila veřejný pořádek. Kromě toho, že na veřejnosti obnažovali svá pozadí, také zapalovali pyrotechniku a odhazovali ji na zem. „Dva z mužů, kteří mají trvalé bydliště v Mostě, už navíc v minulosti za přečin výtržnictví byli odsouzeni. Jeden dostal za trest obecně prospěšné práce, druhý dokonce desetiměsíční podmínku se zkušební dobou až do června roku 2016. Teď jim hrozí až tříleté vězení,“ upřesnila Macalíková.

Pachatele policisté po obvinění propustili z cely. K dalším mimořádným situacím ani poškozování majetku v průběhu bezpečnostního opatření nedošlo.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x