Rožnov rozšíří svoz a separaci bioodpadů

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Rožnov pod Radhoštěm získal od Fondu soudržnosti a Státního fondu životního prostředí dotaci na pořízení štěpkovače, odpadových kontejnerů a svozového vozidla. Díky těmto investicím může město zkvalitnit a rozšířit separaci a svoz biologických odpadů na území města, serveru Zlin.cz to uvedl mluvčí radnice Tomáš Gross.

Celkové náklady projektu jsou vypočítány na 3,087 milionu korun. „Cílem projektu je snížit množství bioodpadů odstraňovaných dosud skládkováním. V rámci něj pořídíme štěpkovač a pět kusů kontejnerů o objemu čtyři metry krychlových. Součástí projektu je rovněž pořízení svozového vozidla – kontejnerového nosiče pro obsluhu těchto kontejnerů,“ sdělila projektová manažerka města Jana Konečná.

Smyslem realizace záměru projektu je zkvalitnit nakládání s odpady ve městě, zvýšit úroveň třídění odpadů v této oblasti a zároveň snížit produkci směsného komunálního i objemného odpadu, který je ukládán na skládky.

„Celkové náklady projektu jsou stanoveny na 3,087 milionu korun a pro město je důležité, že veškeré náklady jsou uznatelné. Z obecního rozpočtu jsme povinni dofinancovat 10 procent, tedy částku 308 700 korun,“ doplnila starostka Rožnova Markéta Blinková (ODS).

Projekt bude realizován v období červenec až listopad.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x