Policisté pátrají po mladé dvojici, která přepadla muže v Hradišti

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - V souvislosti se spácháním loupeže v Uherském Hradišti vyhlásili policisté celostátní pátrání po mladém muži a ženě. Serveru Zlin.cz to řekl policejní mluvčí Aleš Mergental.

Terčem útoku neznámé dvojice se stal v pondělí ve 22.45 hodin muž, který stál na zastávce MHD před střední školou v ulici Jiřího z Poděbrad. Neznámí pachatelé použili k získání peněz hrubého násilí, pak utekli. 

„Na místo ihned vyjely policejní hlídky, které začaly po dvojici pátrat. Přepadený muž skončil se zraněním v nemocnici. Poslední výskyt hledané dvojice se policistům prozatím podařil zjistit z čerpací stanice ve Starém Městě u vlakového nádraží, kde dvojice byla okolo 1.10 hodin, a to v noci na dnešek,“ podotkl Mergental.

Policisté pátrají po šestadvacetiletém Lukáši Líškovi z Uherského Brodu a sedmnáctileté Pamele Kroščenové z Přerova, na které vydal uherskohradišťský státní zástupce souhlas se zadržením. Hledaná dvojice se navíc zřejmě před několika dny dopustila další loupeže. Na hledaného muže je ještě k tomu vydán příkaz k zatčení kvůli spáchání jiného majetkového trestného činu.

Šestadvacetiletý Lukáš Líška je 174 centimetrů vysoký, hubené postavy, hnědých očí a má vyholené vlasy, jen na temeni má ponecháno kolečko krátce střižených hnědých vlasů. Sedmnáctiletá Pamela Kroščenová je vysoká 175 centimetrů, hubené postavy, snědé pleti, má delší vlnité hnědočerné vlasy a hnědé oči.

„Policisté žádají veřejnost o pomoc při pátrání. Jakékoliv informace o pohybu dvojice policisté rádi přijmou na lince 158 nebo na jakémkoliv policejním oddělení. Při zjištění výskytu hledaného muže by se lidé neměli pokoušet jej zadržet, ale jeho přítomnost ihned oznámit policistům,“ dodal Mergental.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x