Přípravy na dětskou olympiádu ve Zlínském kraji vrcholí

 ZLÍN - Ve Zlínském kraji vrcholí přípravy na šestý ročník Olympiády dětí a mládeže. Právě zlínské hejtmanství převzalo na svá bedra největší díl organizačních povinností, serveru Zlin.cz to za organizátory sdělila Barbora Žáková, PR managerka akce .

Olympiáda se uskuteční v době od 23. do 28. června a do Zlínského kraje zamíří na tři tisíce mladých sportovců. Účastníci se utkají v 17 různých disciplínách. „Obrovská sportovní akce, jejímž iniciátorem je Český olympijský výbor, si klade za cíl přitáhnout mládež ke sportu a fyzické aktivitě obecně. Do akce se zapojí všech 14 krajů republiky,“ podotkla Žáková. Zlínský kraj hostí sportovní událost už podruhé.

Nepůjde ale čistě jen o sportovní zážitky, mládež se může těšit i na bohatý doprovodný program. Kromě slavnostních ceremoniálů budou připraveny i tématické dny. Od úterý do čtvrtka jde například o kino a koupání. Na základě své akreditace mohou sportovci chodit na odpolední představení do zlínského Velkého kina nebo do uherskohradišťské Hvězdy. Stejně tak mohou využít i služeb koupališť v Uherském Hradišti, Zlíně, Otrokovicích, Starém Městě a Hluku. Účastníci olympiády se mohou těšit také na takzvané rekreační dny. Důležitou součást doprovodného programu tvoří také besedy s bývalými nebo současnými reprezentanty, které budou následovat vždy po medailových ceremoniálech.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x