VIDEO: Inspektoři zavřeli kvůli myším zlínský Interspar

ZLÍN - Kvůli výskytu myší se inspektoři Státní zemědělské a potravinářské inspekce rozhodli na jeden den uzavřít zlínský Interspar. Server Zlin.cz o tom informoval mluvčí inspekce Pavel Kopřiva.

Při úterní kontrole objevili inspektoři ve zlínském obchodě celkem pět ohnisek výskytu škůdců, čtyři na prodejní ploše a jedno v zázemí prodejny. Stopy činnosti hlodavců – zejména myší exkrementy a potraviny s myším požerem – byly kontrolou zaznamenány v regálech se slaným pečivem, moukou, těstovinami a v sekci se zdravou výživou, bio a dia potravinami. Cukrovinky s viditelným myším požerem inspekce zjistila v koši s vyřazenými a prošlými potravinami, dále inspektoři zjistili stopy trusu na paletách a u stěn ve skladu se suchými potravinami.

„Na místě jsme obchodníkovi uložili zákaz užívání prostor a zároveň nařídili stažení všech potravin, u kterých hrozí riziko kontaminace z důvodu přítomnosti škůdců. Obchodník navíc musel provést okamžitě deratizaci všech postižených prostor a zajistit úklid prodejny i zázemí,“ podotkl Kopřiva.

Interspar všechna opatření splnil a inspekce tak povolila ve středu obchod znovu otevřít. Ve správním řízení však hrozí obchodníkovi až třímilionová sankce.

Video

Mapa


Zobrazit místo Inspektoři zavřeli kvůli myším zlínský Interspar na větší mapě

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x