Valašskomeziříčská nemocnice nabídne bezplatná vyšetření

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ – Lidé budou moct ve středu podstoupit v rámci Dne otevřených dveří bezplatná vyšetření v Nemocnici Valašské Meziříčí. Server Zlin.cz o tom informovala Hana Szotkowská, mluvčí skupiny Agel, pod kterou nemocnice spadá.

Nemocnice se ve stejný den připojí pod záštitou Světové zdravotnické organizace k akci s názvem Zachraňte životy-myjte své ruce. „Budeme veřejnost učit, kdy a jak se správně myjí a dezinfikují ruce a proč je hygienická dezinfekce tak důležitá,“ vysvětlila Szotkowská.

Den otevřených dveří se uskuteční od 14.30 do 18.00 v budově polikliniky. Program spojený s hygienou rukou bude už od 12. hodiny.

Zájemci si mohou nechat změřit tlak a jít na EKG. „Do nabídky jsme zařadili ale i funkční vyšetření plic. Lékař tedy může posoudit, jak jsou plíce schopné nádechu a výdechu, a odhalit možné choroby,“ řekla hlavní sestra nemocnice Jana Pelikánová s tím, že lidem s cévními potížemi zase poradí odborníci na cévy. Návštěvníci mohou podstoupit i orientační sonografické vyšetření štítné žlázy.

Pro zájemce bude připravená také sportovní poradna se zdravým jídelníčkem. „Kuřákům nabídneme měření stupně závislosti na cigaretách a poradíme, jak si odvyknout,“ podotkla mluvčí.

--> --> --> --> -->