Češi končí na mistrovství světa. Víra fanoušků v hospůdkách nepomohla

Čtvrtfinále světového šampionátu mezi Českem a Švýcarskem se hrálo ve čtvrtek už od 14.45. Přesto si věrní fandové našli cestu k velkoplošným obrazovkám. Fandilo se, fandilo, ale bylo to málo platné. Naši prohráli 1:2 a spolu s pivem se nakonec po dramatickém průběhu rozléval smutek.

Přitom třeba v jedné ze zlínských hospůdek měli hosté dobrou náladu. „Máme 19 druhů piv, lidé až do neděle na našem 5. ročníku pivního koštu můžou okusit až 80 druhů piv, hlavně z našich malých pivovarů, ale taky z Belgie, Německa i Anglie. Nejde o množství vypitých sklenic, ale o chuť, kvalitu, různorodost,“ říkal zdejší šéf Martin Juřík.

Vtom bum, Pavelec nezachytil puk a Švýcaři jdou do vedení.

Většina přítomných pořád věřila. „Vyhrajeme 3:1,“ tvrdil David Kelnar, který si kvůli posezení u hokeje vzal dovolenou.

Poněkud skepticky to u půllitru nealkoholického piva viděl Radomír Hradil. „Bohužel, prohrajeme 1:3,“ usrkával malou naději na zvrat.

Já to vidím jinak,“ naléval optimismu majitel podnku Juřík, „ještě to bude přestřelka, vyhrajeme 5:4.

Pak ale Švýcaři skórují podruhé. „Tak to už je horší, kluci musí zabrat, jinak dojde na naši specialitu koštu, silnou anglickou devatenáctku, říká se jí Vousatá dáma,“ konstatoval Juřík.

Mezitím se točí nejrůznější druhy piva. Pomohlo to. Kutlák snížil.

Máme to připraveno až do neděle, bylo by to krásné, slavit tu na poslední den koštu titul,“ zasnil se ještě pan Juřík.

Jenže ani poslední šance Voráčka při power play při hře šesti proti čtyřem se neujala.

Bylo to z naší strany špatné mistrovství,“ shodnou se hosté. A ani příliš nesmutní, život jde dál. Do neděle se v přírodě nabízí přímo pohádkový máj a tady opravdové pivní unikáty.

--> --> --> --> -->