Město uspělo v soudním sporu ohledně objektu T klubu

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Jedním z mnoha soudních sporů, které vedou město Rožnov pod Radhoštěm se společností Immobilien Pirker Reality (IPR) je spor o určení vlastnictví k budově T klubu – kulturní agentury. Zatím poslední soudní jednání v této věci se konalo u Okresního soudu Vsetín ve Valašském Meziříčí a bylo pro město úspěšné, serveru Zlin.cz to řekl mluvčí města Tomáš Gross.

Soud svým rozsudkem zamítl žalobu společnosti IPR nejen k budově T klubu – kulturní agentury, ale také k pozemku pod ní. Společnost IPR podala na město Rožnov pod Radhoštěm žalobu o určení vlastnického práva k budově T klubu – kulturní agentury a pozemku, na kterém je tato budova umístěna.

„Jednalo se o spor související s privatizací bývalé Tesly Rožnov. Podle privatizačního projektu Tesly Rožnov měly být privatizačním projektem vymezené věci bezúplatně převedeny na město Rožnov. Mezi těmito vymezenými věcmi byly i nemovitosti, jejichž vlastnictví se žalobce domáhal.Soud po provedeném dokazování a závěrečné řeči zástupců účastníků řízení vynesl rozsudek, jímž žalobu společnosti IPR zamítl,“ upřesnila vedoucí právního odboru rožnovské radnice Olga Vrublová„Soudkyně uznala argumenty města, což nás samozřejmě velmi těší. Spor ovšem ještě není u konce, protože ve věci rozhodoval soud I. stupně. A proti rozsudku mohou účastníci řízení samozřejmě podat odvolání,“ doplnila starostka Rožnova Markéta Blinková (ODS).

Město Rožnov kromě uvedeného sporu vede se společností IPR souběžně i další spory. Jedná se například o spor o určení vlastnictví k nemovitostem, o určení vlastnického práva ke dvěma budovám, spor ve věci o povolení vkladu vlastnického práva k nemovitostem do katastru nemovitostí  a další.

--> --> --> --> -->