Bezplatnou divadelní pohádku uvidí děti v předstihu

ZLÍN - Netradičně již na neděli 19. května připravilo Zlaté jablko pro všechny malé návštěvníky a jejich rodiče další ze série pravidelných bezplatných divadelních představení. Serveru Zlin.cz to řekla mluvčí Zlatého jablka Kateřina Martykánová.

Pátá letošní pohádka se v dřívějším termínu uskuteční z důvodu konání Zlín Film Festivalu. Děti se mohou těšit na příběh O Palečkovi. Vstup na představení, která trvají asi 50 minut, je opět zdarma a začínají vždy v 10 a v 15 hodin ve zrekonstruovaném dětském koutku.

Poprvé do Zlína přiveze loutkovou pohádku divadlo Paravánek z Brna. Pohádka v kouzelné výpravě malířky Jarky Fišerové vypráví O Palečkovi, který je sice malý postavou, ale chytrostí a šikovností se mu nikdo nevyrovná. Zachrání krále a princeznu před loupežníky, skamarádí se s obrem a nakonec se šťastně vrátí domů, protože doma je přece jenom nejlépe.

Návštěvníci pohádky si také v premiéře mohou prohlédnout nově zrekonstruovaný dětský koutek, který má nejen nové vybavení včetně velké herní sestavy s prolézačkami, ale také novou malbu s veselými motivy na stěnách.

„Stejně jako u ostatních představení z pravidelného cyklu nedělních pohádek, musí být během představení pod dohledem rodičů pouze ti nejmenší, tedy děti do tří let,“ dodala Martykánová.

--> --> --> --> -->