Vsetínští úředníci chystají další ročník Dobré věci

VSETÍN - Zaměstnanci vsetínského městského úřadu a jejich přátelé chystají na pondělí již šestou dobročinnou prodejní výstavu nazvanou Dobrá věc. Její výtěžek je určen k charitativním účelům, serveru Zlin.cz to sdělila mluvčí radnice Jana Čadová.

Vernisáž výstavy se uskuteční 20. května v 16 hodin na městském úřadě v 1. patře v bývalé výstavní síni.

Myšlenka uspořádání dobročinných výstav vznikla v roce 2006 v hlavě pracovnice sekretariátu místostarosty Evy Kašparové, která pro ni získala především své spolupracovníky. Ti přinášeli vlastní výrobky, jako například výšivky, háčkované dečky, keramiku, fotografie, pletené koše a podobně. Při dalších ročnících této dobročinné akce se postupně mezi vystavovatele zařadili i přátelé a známí pracovníků radnice a výstavy, místní profesionální umělci, ale i lidé z různých koutů naší České republiky.

„Letošní šestý ročník už má přes 600 výrobků. Jsou zde například šité výrobky, výrobky ze skla, ze dřeva, keramika, šperky, ručně vyráběné svíčky či mýdla, květníky a další nádherné věci. Ráda bych upozornila, že o vystavované zboží bývá velký zájem, a tak je nejlépe přijít již na vernisáž výstavy,“ informovala Eva Kašparová. Samotná výstava potrvá maximálně do pátku 24. května. „Pokud ovšem bude ještě co prodávat,“ dodala Kašparová.

Výtěžek z prvních dvou výstav posloužil k nákupu čistících pěn, ochranných krémů a plen pro LDN Vsetínské nemocnice. V roce 2009 se pozornost pořadatelů výstavy zaměřila na Charitu v Novém Hrozenkově, pro kterou zakoupili dvě nová kolečková křesla a v roce 2010 polohovací lůžko. „V roce 2011 byl výtěžek z Dobré věci určen dvěma rodinám. Té první jsme koupili speciální pracovní stůl a židle pro holčičku se zdravotním  postižením a druhá rodina obdržela zdravotnický materiál a speciální stravu pro jejich nemocnou dceru,“ uzavřela Eva Kašparová.

Otevřeno bude od pondělí do pátku od 10 do 16 hodin.

--> --> --> --> -->