Filmový festival nabídne program i v Otrokovicích

OTROKOVICE - Kinematovlak, filmové projekce, dopoledne s Helen Doron, čtení se známou osobností i den otevřených dveří v Městské televizi Otrokovice - tak bude vypadat doprovodný program, který se v Otrokovicích uskuteční v rámci 53. ročníku Zlín Film Festivalu 2013 - Mezinárodního festivalu filmů pro děti a mládež. Jak serveru Zlin.cz sdělila mluvčí města Lenka Krupková, festival se uskuteční v době od 27. května do 1. června.

V Otrokovicích je největší část programu soustředěna na středu 29. května. Od devíti hodin se budou děti v obřadní síni městského úřadu zábavnou formou učit angličtinu s Helen Doron. Prostřednictvím zpívání, tančení, malování a dalších her si mohou procvičit znalosti jazyka. V 11 hodin vystřídá angličtinu Čítárna u čerta, aneb festivaloví hosté čtou dětem. Letos do Otrokovic zavítá Martin Sodomka, autor knihy Jak si postavit auto ze série technických pohádek.

V průběhu celého dne, od devíti do 17 hodin, budou veřejnosti otevřeny dveře Městské televize Otrokovice. Návštěvníci se seznámí s provozem studia, mohou si vyzkoušet natáčení, podívat se, jak pracuje režie, střih a také celý tým televize. Uvidí, kde se tvoří zpravodajství, a jakým způsobem se vysílá hotový signál.

Kinematovlak přijede na nádraží do Otrokovic ve čtvrtek 30. května, kde bude přistaven od devíti do 15.30 hodin. Projekce jsou určeny všem, kdo mají rádi večerníčky a animované pohádky.

„Zlín Film Festival má i v Otrokovicích dlouhou tradici. Každoročně se zde koná část programu. Velmi mě těší, že se nám daří stále nalézat s pořadateli shodu a vybíráme programy, které jsou nejen zábavné, ale i naučné. Děti mají možnost setkat se se zajímavými osobnostmi a čerpat od nich inspiraci pro své další počínání. Seznamují se světem kinematografie před i za plátnem. Nejen proto hodnotím festival velmi vysoce a již nyní se těším, co letošní ročník přinese,“ uvedl starosta města Otrokovice Jaroslav Budek (ČSSD).

Většina projekcí i akcí doprovodného programu bude probíhat ve Zlíně. Festival nabídne 354 projekcí, prostřednictvím nichž promítne celkem 299 hraných, animovaných i kombinovaných snímků z celkem 53 zemí světa. Zastoupeny budou všechny světadíly s výjimkou Antarktidy. Dominantní nesoutěžní sekcí budou Dny dánské kinematografie. Nejstarší festival svého druhu na světě tradičně provází řada doprovodných akcí. Letos jich organizátoři připravili více než sto. Za zmínku stojí například dění na Open Air Placu – travnatém svahu pod Domem umění ve Zlíně (náměstí TGM), který nabídne například chill-out music, graffiti show, koncerty, projekce filmů a DJs. Žánrově pestrý hudební zážitek nabídne i koncert 1. června na náměstí Míru konaný v rámci Dne s Českým rozhlasem.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x