Malenovická škola slaví narozeniny

ZLÍN - Malenovická škola slaví padesátiny a u příležitosti jubilea připravila bohatý program. Jak serveru Zlin.cz uvedl mluvčí magistrátu Zdeněk Dvořák, oslavy vypuknou v neděli a potrvají do pátku.

Nedělní oslavy začnou v chrámu svatého Mikuláše, kde se uskuteční mše svatá za živé i zemřelé žáky, učitele, ředitele i zaměstnance 11. Základní školy v Malenovicích. Mše se uskuteční v devět hodin a o hudební doprovod se postará Carmina bona. Ve 14 hodin se pak program přesune na školní hřiště, kde se budou konat Velké hrátky pro děti i rodiče. Oslavy vyvrcholí slavnostní akademií ve Velkém kině, a to v pátek v 17 hodin.

Škola přivítala první žáky v září roku 1963. Jednalo se o třípavilonový objekt s tělocvičnou, přilehlou zahradou a velkým hřištěm. Již třiadvacátým rokem (a jako jediná ve Zlínském kraji) učí hudebně talentované děti v rámci rozšířené výuky hudební výchovy. Díky tomu, že v jedné budově sídlí i ZUŠ, harmonicky se propojilo umělecké i základní vzdělávání. Pěvecké sbory Čamlíci i Carmina bona, ale i sólisté muzikanti, školu proslavili na mnoha mezinárodních pódiích.

„Od roku 2007 vyučujeme ve speciálním vzdělávacím programu skupiny intelektově nadaných dětí. Výuka je založena především na obohacování, rozšiřování učiva, žáci se učí podle individuálních plánů a speciálními metodami. Tak, aby se v hodinách nenudili, ale byli přiměřeně zaměstnáni a nelenošili,“ dodala ředitelka školy Zdeňka Jančíková.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x