Zámek v Zoo Zlín nabídne mimořádné prohlídky

ZLÍN - Zlínská radnice se dohodla s vedením Zoo Zlín, že ve dvou květnových termínech uspořádá mimořádné samostatné prohlídky zámku Lešná, který se v areálu zoo nachází. Jak serveru Zlin.cz sdělil mluvčí magistrátu Zdeněk Dvořák, vypsány jsou dva termíny prohlídek - pondělí 20 a 27. května v 15 hodin.

Mimořádná akce se bude týkat pouze zámku, tedy bez prohlídky zoo.

„Chceme vyjít vstříc lidem, kteří se zajímají o historii a kulturní památky regionu a rádi by se do zámku Lešná podívali nezávisle na prohlídce areálu zoologické zahrady. Kromě jiného se návštěvníci seznámí s historií rodu Seilernů, jehož členové měli velký vliv na rozvoj lukovského panství, kam patřila i Lešná, Štípa a Kostelec,“ uvedl primátor Miroslav Adámek (TOP 09/STAN). Kastelánka zámku provede účastníky mimořádné akce i místy, kam obvykle není přístup. Prohlídka bude proto delší, potrvá asi hodinu.

Prohlídku může absolvovat vždy skupina dvaceti předem objednaných lidí. Počet míst je omezený, a proto se musejí lidé předem přihlásit na oddělení cestovního ruchu vnitřních a vnějších vztahů Magistrátu města Zlína, kde je kontaktní osobou Světlana Divilková, tel. 604 227 974. Například zájemci o termín 27. května mohou volat do středy 22. května do 18 hodin.

Sraz objednaných účastníků je vždy v 15 hodin u brány areálu zoo, kde bude přítomen jeden odpovědný pracovník magistrátu. Skupina vedená průvodcem projde od hlavní brány k zámecké budově a po skončení prohlídky zámku opět společně opustí areál zoo.

Na prohlídku zámku bude navazovat mimořádná prohlídka kaple na štípském hřbitově (v 16.30 hodin), kterou rovněž nechali postavit Seilernové a souvisí s historií lukovského panství. V současné době kapli využívá církev Starokatolíků. Po prohlídce kaple se skupina přesune ještě do kostela ve Štípě, kde se bude rovněž konat komentovaná prohlídka. Předpokládaný konec je v 18 hodin.

Pokud bude o samostatné prohlídky zámku zájem vyhlásí město Zlín společně se Zoo Zlín další dva termíny v září.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x