Charitativní koncert v Otrokovicích pomůže Sdružení Šance

OTROKOVICE - Ve velkém sále Otrokovické Besedy se ve středu 22. května uskuteční pátý ročník charitativního koncertu na podporu Sdružení Šance - sdružení rodičů a přátel hematologicky a onkologicky nemocných dětí. Serveru Zlin.cz to oznámila mluvčí otrokovické radnice Lenka Krupková.

Sérii zajímavých vystoupení připravili od 17 hodin žáci pod vedením učitelů ze ZŠ T. G. Masaryka, ZŠ Mánesova, ZŠ praktické a speciální a Základní umělecké školy v Otrokovicích. Chybět nebude ani vystoupení otrokovických klientů Naděje, tanečnic Beseda, dětí z DDM Sluníčko, gymnázia Otrokovice či Sportovního klubu Zlín. V předsálí se uskuteční prodej výrobků klientů Naděje, malých pacientů z Fakultní nemocnice Olomouc, také zdobení perníčků a tombola s možností okamžité výhry.

Diváci přispějí svým dobrovolným vstupným na onkologicky a hematologicky nemocné děti, kterým při jejich cestě za zdravím Sdružení Šance pomáhá. Částka bude v závěru projektu předána jeho zástupcům, společně s finančními dary od sponzorů. „Koncert provází jediná myšlenka – ukázat, co umí zdravé děti z Otrokovic a Zlína, kteří svým uměním dokáží pomoci nemocným kamarádům v Olomouci,“ uvedla organizátorka akce Hana Zvoníčková. Město Otrokovice poskytlo Sdružení Šance finanční dar ve výši 10 tisíc korun.

Sdružení Šance pracuje při hemato – onkologickém oddělení Dětské kliniky Fakultní nemocnice a lékařské fakulty Univerzity Palackého v Olomouci a snaží se humanizovat náročnou protinádorovou léčbu dětí od počátku nemoci, přes její průběh až k zapojení do běžného života. Jejím cílem je mimo jiné zajistit nadstandardní vybavení lůžkové a ambulantní části oddělení, pomoci zdravotnickému pracovišti zabezpečit diagnostické a léčebné pomůcky, přístroje a zařízení, zlepšit vzájemnou spolupráci rodičů nemocných dětí s ošetřujícím personálem a rodičů navzájem, pomoci nemocným dětem v době pobytu na oddělení a usnadnit jejich návrat do běžného života či naplnit volný čas dětí i rodičů během jejich pobytu na oddělení pořádáním různých akcí.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x