Malenovický hrad: nová přírodovědná expozice láká

Nebývalému zájmu návštěvníků čelil o víkendu Malenovický hrad. Určitě k tomu přispěla i nově otevřená přírodovědná expozice nazvaná Zvířata na Zemi a člověk.

Stovky lidí sem mířily především v sobotu, nová výstavní kolekce měla premiéru a navíc se na Den muzeí platilo jen symbolické vstupné.

Expozici jsme připravovali už od roku 2005, teď už jde o ucelenou kolekci 150 preparovaných zvířat a 115 exemplářů motýlů a brouků,“ přehlíží ji autor a realizátor Dušan Trávníček ze zlínského Muzea jihovýchodní Moravy.

Skvělá podívaná, pro děti i pro dospělé,“ komentovala v nedělním dopoledni prohlídku Lenka Malá ze Vsetína. „Moc se mi líbí tenhle kamzík, ten je přímo k zulíbání,“ směje se a skutečně nastavuje obřímu jako by živému exponátu na dosah rty.

Návštěvníky zaujme spousta zajímavostí, dominantou je kostra slonice Sumatry, kterou preparátoři „přivedli k novému životu“ po více než padesáti letech, co její kosti odpočívaly v bednách depozitáře.

Celá kostra váží nějakých 300 kilogramů,“ spočítal Dušen Trávníček.

Především menší návštěvníci mohli oči nechat třeba na věrném vyobrazení jesetera v životní velikosti, nechybí jelení zvěř, drobné šelmy, dravci, plazi a spousta dalších zajímavostí.

Tahle expozice určitě poučí i pobaví. Díky jednotlivým exponátům i výstižným popiskám.

Fotogalerie

run_function(‚hash‘,’po-modules-photogallery‘,’14185′,’global $wc;$wc=array();$pom=stripslashes(‚714‘); $wc[‚id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$pom=stripslashes(‚14185‘); $wc[‚unique_id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$wc[‚function_id‘]=’po-modules-photogallery‘;‘,’a:0:{}‘); ?>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x