VIDEO: kroupy připomněly paní Zimu

Jako by si příroda vzpomněla, jaká alotria vyváděla na Velikonoce. V Ludkovicích na Zlínsku se představily v plné parádě kroupy. Chvílemi to vypadalo jako v zimě. A to se píše 21. květen.

Bleskově se setmělo, teplota klesla snad o deset stupňů, měl jsem co dělat, abych plynule pokračoval v jízdě,“ vyprávěl řidič dodávky Zdeněk Trutman, který mířil z Uherského Brodu do Zlína. „V Ludkovicích mne chytil největší nápor krup, stěrače nestačily pracovat, v mžiku jsem měl za sklem obrovský nános bílé hmoty, normální zima se vším všudy,“ vyprávěl řidič, který pak musel na chvíli zastavit, cestovat bylo opravdu nebezpečné.

Bylo to skutečně nevídané, kroupy byly všude, kam se člověk podíval,“ hodnotil ranní spiknutí hustých mračen ludkovický starosta Stanislav Bartoš. Frontální vlna s bílým nadělením pak pokračovala do Provodova. „Museli jsme přerušit práci na zateplení domu, během chvíle bylo všude bílo, ale za nějakých deset minut jsme mohli pokračovat,“ říkal stavbař Petr Machala.

Kuriozní bylo, že právě tady v podhůří Vizovických vrchů se kroupové mraky rozplynuly a například do sousedních Želechovic už nedorazily. Škody na polích a zahrádkách naštěstí nebudou velké.

Video

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x