Muži bušili do cizího auta obušky, policie hledá svědky

UHERSkÉ HRADIŠTĚ - Policisté hledají svědky incidentu, při kterém se na parkovišti před uherskohradišťským hotelem Grand a poté u čerpací stanice OMV snažila skupina mužů brutálním způsobem dostat do vozidla, ve kterém seděl čtyřicátník ze Zlínska a jeho mladší spolujezdec. Serveru Zlin.cz to řekl policejní mluvčí Aleš Mergental.

Řidič vozu značky Audi přivolal policisty v pondělí po třetí hodině odpolední s tím, že odjíždí od hotelu Grand, kde se mu parta mužů snažila násilím dostat do auta. Auto směřovalo k čerpací stanici OMV na třídě Maršála Malinovského, kam operativně zamířili i policisté. 

Když volající muž zastavil na čerpací stanici, ihned ho obklopila tři auta, z nichž vyskákalo několik mužů. V rukou měli obušky a dřevěné násady. Přiběhli k autu a začali rozbíjet všechna okna auta, v němž dva muži seděli. Po několika sekundách toho útočníci nechali, protože uslyšeli houkání policejních vozidel. Naskákali do svých aut a rozjeli se na různé strany.

„Hlídky rychle zjistily, k čemu došlo a podle popisu se rozjely pátrat po vozidlech. Podařilo se nám zadržet dvě osobní auta a čtyři muže. Za celým incidentem stojí s největší pravděpodobností finanční spory,“ poznamenal Mergental.

Osádka audi vyvázla bez zranění, na autě vznikla škoda za přibližně 200 tisíc korun. „V autě útočníků jsme našli teleskopické obušky, černou kuklu i plynovou pistoli. Zadržení muži ve věku od sedmadvaceti do šestačtyřiceti let jsou všichni z nedalekého zahraničí,“ upřesnil policejní mluvčí.

Událost zatím kriminalisté prověřují jako podezření ze spáchání trestných činů poškození cizí věci a výtržnictví. „Pokud by se našli přímí svědci těchto událostí, ať se přihlásí na policejním oddělení nebo na lince 158. Jejich informace mohou napomoci objasnění celé věci,“ uzavřel Mergental.

Fotogalerie

run_function(‚hash‘,’po-modules-photogallery‘,’14316′,’global $wc;$wc=array();$pom=stripslashes(‚715‘); $wc[‚id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$pom=stripslashes(‚14316‘); $wc[‚unique_id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$wc[‚function_id‘]=’po-modules-photogallery‘;‘,’a:0:{}‘); ?>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x