Charitativní koncert vynesl přes 90 tisíc korun

OTROKOVICE - V pořadí pátý ročník otrokovického charitativního koncertu pro Sdružení Šance vynesl částku 90 070 korun, které pomohou hematologicky a onkologicky nemocným dětem. Serveru Zlin.cz to oznámila mluvčí města Lenka Krupková.

Divákům se představili začínající mladí umělci a děti ze základních škol. Po příchodu a zaplacení dobrovolného vstupného dostali přítomní jako vzpomínku na letošní koncert dáreček v podobě keramických berušek, ptáčků či zvonečků. Ty připravily děti z výtvarného oboru ZUŠ Otrokovice pod vedením.

„Jsem moc ráda, že výtěžek z akce se každým rokem zvyšuje. Je tomu tak díky přítomným divákům, ale i sponzorům, ke kterým patří i řada otrokovických firem a společností,“ sdělila organizátorka akce Hana Zvoníčková.

Sdružení Šance pracuje při hemato-onkologickém oddělení Dětské kliniky Fakultní nemocnice a lékařské fakulty Univerzity Palackého v Olomouci a snaží se humanizovat náročnou protinádorovou léčbu dětí od počátku nemoci, přes její průběh až k zapojení do běžného života. Jejím cílem je mimo jiné zajistit nadstandardní vybavení lůžkové a ambulantní části oddělení, pomoci zdravotnickému pracovišti zabezpečit diagnostické a léčebné pomůcky, přístroje a zařízení, zlepšit vzájemnou spolupráci rodičů nemocných dětí s ošetřujícím personálem a rodičů navzájem, pomoci nemocným dětem v době pobytu na oddělení a usnadnit jejich návrat do běžného života či naplnit volný čas dětí i rodičů během jejich pobytu na oddělení pořádáním různých akcí.

Fotogalerie

run_function(‚hash‘,’po-modules-photogallery‘,’13989′,’global $wc;$wc=array();$pom=stripslashes(‚716‘); $wc[‚id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$pom=stripslashes(‚13989‘); $wc[‚unique_id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$wc[‚function_id‘]=’po-modules-photogallery‘;‘,’a:0:{}‘); ?>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x