Žena z Holešova si odběr elektřiny zajistila falešnou identitou

HOLEŠOV - Z trestného činu podvodu obvinili policisté ženu (37) z Holešova, která si zajistila přívod elektřiny falešnou identitou. Serveru Zlin.cz to řekla policejní mluvčí Simona Kyšnerová.

Poté, co ženě společnost odpojila přívod energie do bytu, požádala firmu dodávající elektrický proud do domácností o změnu zákazníka na dodávku energie do stejného odběrného místa.  Do žádosti ale uvedla osobní údaje své kamarádky, a to bez jejího vědomí i souhlasu a nakonec formulář i sama jejím jménem podepsala. „Takto se jí podvodem podařilo uzavřít smlouvu na odběr proudu,“ vysvětlila Kyšnerová.

 Od června roku 2011 do února 2012 pak spotřebovala energii za více než 10 tisíc korun. Peníze společnosti ale neuhradila. Za tuto trestnou činnost jí nyní hrozí až dva roky vězení.

„Podnět k vyšetřování podala žena, jejíž jméno podvodnice uvedla do smlouvy na dodávku elektřiny. Elektrárenská společnost po ní totiž soudně požaduje uhrazení vzniklého dluhu, který ve skutečnosti nezpůsobila,“ dodala Kyšnerová.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x