Ve Zlíně začíná Zlín Film Festival

ZLÍN - Ve Velkém kině ve Zlíně se v pondělí uskuteční slavnostní zahájení Zlín Film Festivalu. Serveru Zlin.cz to sdělil mluvčí festivalu Martin Pášma.

Ještě před slavnostním zahájením festivalu se před Velkým kinem v době od 16 do 18 hodin uskuteční tradiční zábavně-ekologické odpoledne pro děti, během něj tři muži v univerzitním parku zasadí první strom takzvané festivalové aleje. Dub letní zasadí náměstek hejtmana Ivan Mařák společně s Martinem Hromádkou za Lesy ČR a za festivalové hosty se akce zúčastní Josef Alois Náhlovský.

Po zasazení stromu pak Myslivecký spolek Zlín předvede dovednosti svých loveckých psů. Před Velkým kinem budou moct děti soutěžit na několika stanovištích a plnit zábavné úkoly. Soutěže bude doprovázet divadlo Řád červených nosů se svým představením Obrázky ze života hmyzu a taneční skupina Trick Hulín.

Večerní zahájení festivalu je na programu ve Velkém kině od 20 hodin. Promítat se bude nizozemský snímek Nono, Zigzag Kid. Zahajovacího ceremoniálu se zúčastní také režisér snímku Vincent Bal a herečka Jesicca Zeyslmaker.

„Poprvé otvíráme večerní zahájení veřejnosti ve větší míře. Vstupenky si zájemci mohou zakoupit na festivalových pokladnách,“ doplnil Pášma. Ani letos nemůže chybět tradiční zahajovací ohňostroj. Vypukne ve 22 hodin nad Zlínem s reprodukovaným hudebním doprovodem od skupiny E. S. Posthumus. Její skladby znají lidé z řady seriálů, například Odložené případy.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x