Charitativní cyklotour projede i Zlínem

ZLÍN - Stejně jako v minulých dvou letech se i letos stane Zlín etapovým městem významné charitativní cyklotour Na kole dětem, kterou pořádá známý velocipedista Josef Zimovčák. Serveru Zlin.cz to řekl mluvčí magistrátu Zdeněk Dvořák.

Peloton se objeví na náměstí Míru v sobotu 15. června kolem 14.45 hodin a stráví zde půl hodiny.

„Jsme tradičními účastníky této akce a jsme na to hrdí. Cyklotour Na kole dětem má smysl, protože pomáhá nemocným dětem,“ prohlásil primátor Miroslav Adámek (TOP 09/STAN), který opět spojí účast Zlína v projektu s propagací dárcovství krve a kostní dřeně.

Letošní cyklotour se uskuteční v termínu od 6. do 15. června. Povede ze západočeského města Aš napříč Českou republikou do Velehradu ve Zlínském kraji. Trasa měří 1 505 kilometrů, k pelotonu se může připojit kdokoliv.

Hlavním cílem cyklotour Na kole dětem je zajišťovat finance pro léčbu dětí, které onemocněly leukémií. Loňský ročník přinesl částku více než 162 tisíc korun, které přispěly k rekondičnímu pobytu 20 onkologicky nemocných dětí a jejich maminek v lázních Velké Losiny. Celkově loni díky projektu Na kole dětem putovala na pomoc v léčbě onkologicky nemocných dětí částka kolem 500 tisíc korun.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x