Policisté na Uherskohradišťsku vykázali tři násilníky

UHERSKOHRADIŠŤSKO – Na 10 dnů vykázali policisté z domácností na Uherskohradišťsku tři agresivní muže. Jeden z nich ohrožoval otce, další přítelkyni a poslední bývalou manželku, informoval server Zlin.cz policejní mluvčí Aleš Mergental.

Případy se staly v posledních třech dnech na různých místech. Z obce poblíž Uherského Hradiště volal o pomoc senior kvůli agresivitě třiapadesátiletého syna. „Syn byl opilý a připravoval si jídlo. Když jej otec požádal, aby se kousek posunul, obrátil se na něj s vulgárními výhrůžkami a především s nožem. Držel jej v ruce a otci vyhrožoval slovy, že jej stejně jednou zabije,“ popsal Mergental.

Potom mladší z dvojice odešel jíst do pokoje. Policie agresora zadržela. „Naměřili jsme mu 2,6 promile alkoholu. Střízlivěl v cele. Je podezřelý z nebezpečného vyhrožování, za což může jít až na tři roky do vězení,“ doplnil Mergental s tím, že policisté navíc vykázali dotyčného na deset dní ze společného obydlí.

Stejně dopadl i pětačtyřicetiletý muž na Uherskobrodsku. „Zhruba rok a půl měl slovně i fyzicky napadat přítelkyni,“ poznamenal mluvčí.

V Bojkovicích zase dvaačtyřicetiletý útočník zranil exmanželku, která skončila v nemocnici. Ani on se vyhnul desetidennímu vykázání z bytu, kde s bývalou partnerkou žije.

„Desetidenní vykázání násilných osob z domácností má přinést ohroženým osobám klid a čas na řešení jejich složité životní situace. S ní jim mohou pomoct například lidé z Intervenčního centra ve Zlíně,“ uzavřel Mergental.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x