Marek Eben a Sandra Nováková budou mít své hvězdy na chodníku slávy

ZLÍN - Ve Zlíně pokračuje 53. ročník Zlín Film Festivalu a lidé se mohou v průběhu dne těšit na řadu akcí. Například Marek Eben a Sandra Nováková odhalí na chodníku slávy své hvězdy a zlínským náměstím se budou linout tóny Rolling Stones, serveru Zlin.cz to uvedl mluvčí festivalu Martin Pášma.

„Během úterka se na parkovišti před Velkým kinem uskuteční už legendární festivalová akce Malování na chodníku, začíná ve 14 hodin. O hodinu později rovněž před Velkým kinem, doplní chodník slávy dětských filmových hvězd hvězdy herečky Sandry Novákové a Marka Ebena,“ poznamenal Pášma.

Marek Eben je český herec, moderátor, hudební skladatel, písničkář a zpěvák. Mimo jiné moderoval například cenu TýTý, soutěžní pořad O poklad Anežky české, StarDance …když hvězdy tančí. Velmi populární jsou i jeho rozhovory s osobnostmi Na plovárně, které byly zpracovány i v knižní podobě. Řadu let působí ve Studiu Ypsilon. Kromě divadla se věnuje také hudbě ve skupině Bratři Ebenové a je autorem hudby a písní k inscenacím Matěj Poctivý, Vosková figura, Othello, Amerika, Zimní pohádka a dalším. Jako dítě se proslavil například v seriálu Kamarádi rolí Válečka, zahrál si i v celé řadě dalších filmů a pohádek.

Sandra Nováková si se svým bratrem, rovněž hercem Adamem Novákem, zahrála například v seriálu Správná šestka nebo v Bylo nás pět, kde Sandra ztvárnila jednu z hlavních postav – Evičku Svobodovou. Hrála ve filmech Jezevec nosí pochybnosti, Poslední přesun, Eliška má ráda divočinu, Kytice, Protektor nebo Muž, který vycházel z hrobu. Popularitu jí přinesla role v oblíbeném televizním seriálu Ordinace v růžové zahradě.

Na zlínském náměstí Míru pak vypukne v 18 hodin Večer naděje. V rámci něj vystoupí Rolling Stones Revival Band Brno. Nestárnoucí hity od legendární kapely kolem Micka Jaggera a Keitha Richardse zazněly na festivalu už loni, tenkrát ovšem v podání formace O 18 měsíců později. Večer naděje pořádá Nadační fond Kapka naděje.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x