Policie objasnila několik měsíců starou krádež na Uherskohradišťsku

UHERSKÝ OSTROH – Policie dopadla trojici, která v únoru v Uherském Ostrohu vykradla trafiku a auto. Ženě hrozí dva roky vězení, jejím dvěma vazebně stíhaným komplicům o rok více, sdělil v úterý serveru Zlin.cz policejní mluvčí Aleš Mergental.

Policisty přivedlo vyšetřování krádeže až do Havířova. „Ve spolupráci s kolegy se podařilo zadržet trojici, která byla podezřelá z vloupání do trafiky a auta v Ostrohu. Na stopu nás přivedly důsledně poskládané detaily,“ uvedl Mergental.

Dva muži a jedna žena ve věku od 26 do 29 let se přiznali. „Trojice z Havířova vyjela v únoru za známým do Uherského Brodu. Tam se nejprve žena pokusila bez placení vynést z obchodu zboží za 1300 korun, ale přistihla ji ostraha. Ani to ji s kamarády ale neodradilo od dalšího porušování zákona,“ řekl mluvčí.

Nadcházející noci totiž trio vykradlo trafiku v Ostrohu. Zmizely cigarety za skoro 17 tisíc korun, SIM karty, mince, baterky a DVD. Ze zaparkovaného vozidla Peugeot vzali autorádio a příslušenství. Stejné noci se ještě vloupali do auta v Uherském Hradišti, odkud zmizelo autorádio. „Celkově způsobili škodu okolo 27 tisíc korun,“ podotkl Mergental.

Žena může jít za krádež na dva roky o vězení. Její společníci jsou ve vazbě a hrozí jim tři roky za mřížemi kvůli dřívějším problémům se zákonem.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x