Dětská policie odhalila v Otrokovicích 17 přestupků

OTROKOVICE - Žáci čtvrtých ročníků základních škol v Otrokovicích se na několik hodin proměnili v dětské policejní hlídky a spolu se skutečnými strážci zákona dohlíželi na bezpečnost v silničním provozu. Jak server Zlin.cz informovala mluvčí města Lenka Krupková, dětští policisté odhalili celkem 17 přestupků.

V průběhu dopoledne zkontrolovali školáci celkem 57 vozidel. Vzorné řidiče odměnili drobným dárkem, šťastlivců bylo nakonec 39. Zjištěných 17 přestupků řešily hlídky domluvou, červeným medvídkem a v některých případech také dřepy, básničkou či písničkou. Nejčastěji se jednalo o nevyhovující technický stav vozidla, propadlou STK, zapomenutou zelenou kartu, zapomenutý řidičský průkaz, prošlou lékárničku, nerozsvícená světla, závadu na světlech nebo třeba neúplnou povinnou výbavu jízdního kola.

Policejní hlídky stály na třech místech – v blízkosti hřbitova v Kvítkovicích, v ulici Objízdné v blízkosti pneumatikárny a u Štěrkoviště u vjezdu do města. „Dětská policie je pravidelnou akcí, velmi důležitou pro dopravní výchovu a prevenci nehod na cestách. Děti mají příležitost seznámit se s prací policistů i městských strážníků a poznávat rozdíly v jejich kompetencích. Mohou se vžít do jejich role a uvědomit si zodpovědnost, kterou jako ochránci pořádku mají. Především jde ale o to, aby si osvojily návyky pro bezpečné chování v silničním provozu,“ dodal starosta města Otrokovice Jaroslav Budek (ČSSD).

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x