Kvůli filmovému festivalu je zlínská MHD více vytížená

ZLÍN - Zvýšený zájem o přepravu vozidly městské hromadné dopravy zaznamenali v tomto týdnu pracovníci Dopravní společnosti Zlín – Otrokovice. Jak serveru Zlin.cz uvedl za dopravní společnost Vojtěch Cekota, za vyšším zájmem cestujících stojí Zlín Film Festival.

V některých případech už byla přepravní kapacita na linkách MHD mírně rozšířena a v záloze jsou i posilové vozy.

„V provozu MHD se nám jasně odráží konání Mezinárodního festivalu filmů pro děti a mládež. Jednak přijela do Zlína řada festivalových hostů, jednak se zejména školní mládež dopravuje do kin na festivalová představení,“ konstatoval vedoucí dopravního úseku společnosti Pavel Nosálek.

Dopravní společnost proto na dobu festivalu posílila některé linky MHD. Objevují se na nich častěji velkokapacitní kloubová vozidla místo sólo vozů. Týká se to také nočních spojů nebo autobusů, které jezdí k Zoo Lešná. „Dispečeři sledují provoz v celé síti. Pokud by se někde například po nástupu celé třídy žáků vyčerpala kapacita vozidla MHD, takže by další cestující zůstali na zastávce, posílají hned na linku posilový vůz,“ řekl Nosálek.

Dispečeři by však uvítali, kdyby jim učitelé o plánované přepravě většího počtu dětí dali předem telefonicky vědět, aby mohli na zvýšený zájem o přepravu reagovat v předstihu.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x