Notorický zloděj skončil ve vazbě

UHERSKÝ BROD - Ve vazební věznici skončil osmatřicetiletý muž z Uherského Brodu, který má na svědomí sérii krádeží. Serveru Zlin.cz to oznámil policejní mluvčí Aleš Mergental.

V bytových domech vypáčil dveře do jedenácti sklepů. Z nich pak vzal například krabici mléka, dětské chrániče na kolena a lokty, různé sady vrtáků či ruční pilku. Vloupal se i do tří chat, z nichž ukradl bourací kladivo, lahve s vínem, prodlužovací šňůry a další elektrické kabely, ale také čerpadlo nebo balíčky solených tyčinek. Jinde zase ukradl sedm párů bot a když zjistil, že mu jsou malé, nechal je prý na lavičce. Alkohol i mléko vypil, kabely opálil od plastových obalů a kov prodal ve výkupně surovin. Policistům se podařilo zajistit bourací kladivo, které ještě prodat nestačil a měl ho stále schované ve křoví. Prodat se mu naopak podařilo dvě bezpečnostní kamery, které ukradl z budovy jedné uherskobrodské firmy.

„Obviněný muž se ke všemu přiznal,“ podotkl Mergental. Za krádež a porušování domovní svobody hrozí recidivistovi až tříleté vězení. V minulosti ukradl i například slepici, střechu psí boudy nebo květináče s ozdobnými květinami.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x