Otrokovice ocenily férové zaměstnavatele

OTROKOVICE - Otrokovická radnice ocenila v soutěži Férový zaměstnavatel aneb Genderově orientovaná instituce Mateřskou školu Otrokovice a společnost Moravia Cans. Serveru Zlin.cz to sdělila mluvčí hejtmanství Gabriela Dvorníková.

Jednalo se o první ročník a spolu s vyhlášením výsledků vyhlásilo město další ročník. Pro letošní rok 2013 budou návrhy na udělení ocenění přijímány až do 31. prosince.

Pro zapojení do prvního ročníku a zaslání nominací byli v závěru roku osloveni zaměstnavatelé ve Zlínském kraji i široká veřejnost. Ocenění byla předána pouze dvě, a to vítězům v kategoriích malá a střední instituce do 250 zaměstnanců a velká instituce s 251 a více zaměstnanci.

Na druhém místě se umístil i Krajský úřad Zlínského kraje. Podle hejtmana Stanislava Mišáka (ČSSD) je už skutečnost, že instituce byla nominována na toto ocenění, velkým úspěchem. „Jde o to, aby zaměstnavatelé vytvářeli příznivé pracovní podmínky pro všechny skupiny zaměstnanců a umožňovali zejména ženám sladění pracovních a osobních rolí,“ podotkl Mišák.

V návaznosti na nominaci vyplňovaly navržené instituce dotazník skládající se ze sedmi tematických oblastí, jako jsou interní dokumenty, personální podmínky, formy organizace práce, udržování kontaktu, zdravotní péče, sociální péče a osobní rozvoj a vzdělávání. Dotazníky hodnotila odborná komise a následně pak vybrala vítěze v každé kategorii. Celkem bylo hodnoceno sedm institucí.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x