Lupič se vyzbrojil pepřovým sprejem

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Přibližně pět tisíc korun ukradl neznámý muž, který přepadl v Uherském Hradišti pracovnici kanceláře společnosti poskytující půjčky. Serveru Zlin.cz to řekl policejní mluvčí Aleš Mergental.

Muž vešel do kanceláře ve čtvrtek v 11.30 hodin. Na hlavě měl kuklu a v ruce pepřový sprej, který nastříkal na mladou ženu sedící za stolem v kanceláři. Následně ji odstrčil a vrhnul se do šuplíku pro peníze. „Přepadená žena přivřela šuplík, v němž měl lupič ruku. Pak popadla svůj vlastní pepřový sprej a stříkla jej do lupičova obličeje. Pachatel sebral bankovky ze šuplíku a k tomu ještě přibral peněženku mladé ženy. Celkem si odnesl zhruba pět tisíc korun,“ upřesnil Mergental.

Podle zjištěných informací by se mělo jednat o muže mezi 30 až 35 lety, výšky přes 180 centimetrů, světlých krátkých vlasů. Na sobě měl modrou bundu, zřejmě bílou mikinu a tmavé kalhoty.

Ihned po oznámení se na místo sjelo několik policejních hlídek, které začaly pátrat po prozatím neznámém pachateli trestného činu loupeže, jemuž bude po dopadení hrozit až desetileté vězení. „Pokud by se našli další svědci tohoto přepadení nebo by měl kdokoliv informace k pohybu a totožnosti podezřelého pachatele, ať je sdělí přímo na policejním oddělení nebo na lince 158,“ uzavřel Mergental.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x