Dealer zásoboval drogou i školačku

VSETÍN - Vsetínští kriminalisté zadrželi jedenadvacetiletého muže z Přerovska, který zásoboval pervitinem i šestnáctiletou školačku z obce na Vsetínsku. Serveru Zlin.cz to řekla policejní mluvčí Lenka Javorková.

Mladý muž pochází z Přerovska, ale asi rok se už zdržuje v malé obci na Vsetínsku. Je nezaměstnaný, živí se distribucí pervitinu, který si obstarává z Hranic na Moravě a Frenštátu pod Radhoštěm. Drogu prodává lidem z různých měst a vesnic na Vsetínsku a Valašskomeziříčsku a rovněž ji sám užívá.

Podle kriminalistů má minimálně dvě desítky odběratelů, které psychotropní látkou pravidelně zásobuje. Mnozí z nich bydlí ve stejné vesnici, jako on. Jednou ze stálých zákaznic je i jeho šestnáctiletá kamarádka – žákyně deváté třídy vesnické základní školy, která má po ročním intenzivním užívání pervitinu velké zdravotní potíže.

„Mladík dříve navštěvoval jednu střední školu ve Valašském Meziříčí, kde pervitin rovněž distribuoval mezi své spolužáky. Od května loňského roku poskytl mladý prodejce pervitinu drogu nejméně třistakrát. Mladému muži hrozí za distribuci pervitinu až pětileté vězení. Je stíhán na svobodě,“ konstatovala Javorková.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x