Dražba filmových klapek vynesla více než 1,3 milionu korun

ZLÍN - Aukce filmových klapek, která je tradiční součástí Zlín Film Festivalu, vynesla letos více než 1,3 milionu korun. Server Zlin.cz o tom informoval mluvčí festivalu Martin Pášma.

Částka je obdobná jako loni. Získané peníze poslouží na projekty studentů filmových oborů. „Nejúspěšnějším autorem byla Kateřina Milerová, jejíž dvě klapky Tančící krtek s partnerkou a Modrý medvídek na vodě byly vydraženy za 70 a 60 tisíc korun. Je to poprvé, co první dvě místa obsadila díla stejného autora,“ konstatoval Pášma.

Ve zlínském Academia centru zlínské univerzity se v 16. ročníku aukce dražilo 109 klapek a všechny našly svého nového majitele.

Letos se klapky vydražily za 1 306 500 korun, loni za 1,38 milionu korun. Nejúspěšnějším autorem byl loni slovenský výtvarník žijící ve Zlíně Maroš Chury, za jeho klapku zaplatil zájemce 120 tisíc korun. Rekordní byl rok 2009, kdy dražba vynesla 2,75 milionu korun. Nejúspěšnější byla klapka Libora Vojkůvky s názvem Touhy plná, klapka rozevřená, v roce 2008 za ni dal kupec 199 tisíc korun.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x