V Rožnově otevírají mořské lázně

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - V areálu Rožnovského pivovaru v neděli slavnostně otevřou mořské klimatické lázně. Serveru Zlin.cz to řekl mluvčí města Tomáš Gross.

Mořské lázně v Rožnově jsou unikátním projektem v rámci celé České republiky. „Díky nejmodernějším technologiím jsme dokázali vytvořit prostředí mořského vzduchu a vody identické se skutečným přímořským klimatem. Do místností je vháněn kyslík a ozón tak, že vzniká prostředí deštného pralesa s mořským ovzduším. Dále je možno využít opalování na solárních loukách bez UV záření, zábaly v 500 milionů let starém modrém bahně s vysokým obsahem křemíku ze slaného sibiřského jezera nebo koupele v jodo-bromové solance, která je velmi zdravá pro kůži,“ konstatoval spolumajitel firmy Tomáš Kupčík.

Vedení města si od mořských lázní slibuje příliv nových návštěvníků i vznik nových pracovních míst. Projekt mořských lázní má za cíl mimo jiné navázat na historii klimatického lázeňství na Rožnovsku. Rožnov byl vyhlášenými klimatickými lázněmi až do 50. let minulého stolení, kdy město začalo být přestavováno na průmyslové. Součástí projektu je také obnova lázeňské stezky.

„Projekty Rožnovských pivních lázní a Mořských klimatických lázní naše aktivity samozřejmě nekončí. Už teď začínáme realizovat další projekt rodinných lázní, které budou primárně určeny dětem, jejich zábavě a také vzdělávání na principu montessori pedagogiky,“ doplnil Tomáš Kupčík s tím, že tento projekt by měl být realizován do poloviny roku 2015.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x