Valašskomeziříčská radnice se soustředí na bezpečnost chodců

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Město Valašské Meziříčí připravuje úpravu pěti přechodů pro chodce, a to za účelem bezpečnosti chodců při přecházení vozovky. Serveru Zlin.cz to oznámila mluvčí města Renata Votrubová.

U vybraných přechodů pro chodce nechá radnice vybudovat silniční ostrůvky, které chodce ochrání a řidiče zpomalí. „Konkrétně se jedná o přechody u Dezy, v ulici Rožnovská (Na Potůčkách a U Střelnice), u nemocnice v ulici Vsetínská a v Brňově u Pizzerie,“ upřesnila Votrubová.

V poslední době se navíc ve Valašském Meziříčí množí škody na majetku města způsobené silničním provozem. Po sloupech veřejného osvětlení v Brňově  jde především o ostrůvek na přechodu pro chodce v ulici Vsetínská u Obvodního oddělení Policie ČR ve Valašském Meziříčí. „Za poslední dva měsíce se jednalo o tři dopravní nehody, které způsobily škodu na betonovém ostrůvku v ulici Vsetínská,“ informoval David Černoch, referent odboru komunálních služeb. Škody na betonovém ostrůvku uplatnilo město u své pojišťovny, která bude náhradu škody vyžadovat u jednotlivých řidičů.

„Ve Vsetínské ulici je velký pohyb lidí, především seniorů a dětí. Denně zde projede přibližně 25 tisíc aut. V tomto úseku si řidiči s dodržováním rychlosti hlavu nelámali a lidé se zde báli přejít. Ostrůvky se nám osvědčily, jelikož zde nedošlo ke zranění žádného chodce. Prioritou je pro nás především bezpečnost,“ konstatoval vedoucí odboru komunálních služeb Václav Chajdrna.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x