"Pouta ke Zlínu mám v sobě," tvrdí herec Pavel Zedníček

Ačkoliv se nenarodil ve Zlíně, nýbrž na Vyškovsku v Hošticích-Herolticích, Zlín, kde strávil ve čtvrti Mokrá dětství i čas studií na střední škole považuje jasně za svůj. "Ke Zlínu mám svá pouta, vždycky, když se sem vracím, vím, že jedu domů skutečně domů," vysvětloval na zlínské Vršavě, kam vyrazil za dětmi. Na pouta došlo i ve skutečném provedení, při ukázce práce zlínské městské policie.

Kurňa, z toho bych se nevysmekl,“ sdělil herec. „A asi by mně nepomohl ani tata, tady ho vidíte, to je on,“ představil svého devadesátiletého tatínka, který jej na zatím poslední zlínské misi doprovázel. Především duševně velice čilý tatínek žije po loňském úmrtí své manželky, Pavlovy milované maminky, u dcery, Zedníčkovy sestry, v Brně.

Zedníček se sám považuje za Valacha, je mimo jiné v Polívkově Valašském království ministrem pro všechno a šéfem letectva. Momentálně je jako vždy hodně pracovně vytížen, mimo jiné se nedávno vrátil k šedesátinám České televize coby moderátor oblíbeného Kufru. Žije současností, vzpomíná i na časy minulé.

V září dorazí za diváky druhá řada seriálu Sanitka. Téměř po třiceti letech, dosáhne věhlasu první řady?

Tohle musí posoudit diváci, seriál je akčnější než předešlé díly, doba je taková, uvidíme, moc se těším, my herci i režisér Filip Renč jsme do toho dali všechno.

Pavle, proč slaví seriály časů minulých pořád takový divácký úspěch?

Já myslím, že je to především tím, jak je dokázali tehdejší páni spisovatelé a scénáristé napsat, nepomíjím samozřejmě ani herecké výkony. Třeba první Sanitku zpracoval po téhle stránce Jiří Hubač absolutně dokonale, stejně tak nedám dopustit na Otčenáškův Byl jednou jeden dům, to jsou a budou skvosty naší televizní tvorby.

Jak rád se vracíte domů, do Zlína?

Kdo by se nevracel rád, Zlín je můj domov, studoval jsem tu kožařskou průmyslovku, žil jsem tu ty nejhezčí roky dětství a mládí, mám tu pořád spoustu známých i kamarádů, Zlín je moje město.

Takže Vám nasazená pouta ani nevadila?

Vůbec, naopak, člověk si uvědomí takto symbolicky, kam patří a kde jsou ta skutečná citová pouta k tomu, čemu se říká domov.

Fotogalerie

run_function(‚hash‘,’po-modules-photogallery‘,’14205′,’global $wc;$wc=array();$pom=stripslashes(‚734‘); $wc[‚id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$pom=stripslashes(‚14205‘); $wc[‚unique_id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$wc[‚function_id‘]=’po-modules-photogallery‘;‘,’a:0:{}‘); ?>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x