Zlínská házená: dvakrát úspěch, jednou šoky

Velké dny s velkými emocemi zažívala hned ve třech vydáních zlínská házená. Muži i ženy hráli barážová utkání o postup a setrvání v elitní extraligové společnosti, starší žákyně měly v Otrokovicích Mistrovství České republiky.

Zásadní pozitivní zpráva přiletěla právě z dvoudenního klání šesti nejlepších dívčích týmů z otrokovické haly Na Štěrkovišti. „Jsme mistři, víceméně jasno bylo vlastně už po prvním dnu, kdy jsme porazili největší rivaly, pražské Háje i Slavii, stejně jako Porubu. Maličkou kaňkou je těsná porážka s Olomoucí, ale pak jsme zdolali podle očekávání vlastní béčko a můžeme slavit,“ smál se trenér Petr Habrovanský.

Kapitánka týmu Barbora Lednická se taky mohla spolu s kamarádkami veselit. „Jestli se v budoucnu budu házenou živit, tak to zatím nevím, spíše ne, chtěla bych být architektkou,“ vyprávěla šťastná „architektka úspěchu“ zlínských starších žaček, nejen kapitánka ale také jedna z nejlepších hráček turnaje.

Starší vzory dívek měly nelehkou úlohu. Po dlouhatánských letech musely ženy Zlína obhajovat příslušnost k české špičce v baráži. V Plzni v prvním utkání vyhrály zraněními decimované Zlíňanky o gól 25:24. Doma v odvetě ale nic neponechaly náhodě, zvítězily jasně 27:19 a mohou do nové sezóny s mladým družstvem hledět bez obav.

Muži Zlína naopak po letech paběrkování v nižších soutěžích sahají po extralize. Vyhráli 1. ligu, v prvním poněkud šokovém barážovém utkání ale nejdříve tvrdě narazili. Kopřivničtí jim ve zlínské hale v první půli průběžně utekli až na desetigólový rozdíl. Druhý poločas ale svěřenci trenéra Titkova neskutečně zabrali, chvíli před koncem už vedli 24:23, škoda jen nepovedeného závěru, Kopřivnice vyhrála o gól 25:24. Před odvetou jsou ale šance obou týmů otevřené.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x