K uherskobrodské hvězdárně povede nový chodník

UHERSKÝ BROD - K uherskobrodské hvězdárně povede brzy zcela nový chodník, město získalo na jeho výstavbu dotaci ze Státního fondu dopravní infrastruktury ve výši 870 tisíc korun. Serveru Zlin.cz to řekla mluvčí uherskobrodské radnice Elen Sladká.

O výstavbě chodníku na hvězdárnu se začalo vážně jednat již v roce 2010. Tehdy se rozhodovalo mezi dvěma projekty, z nichž jeden počítal také s cyklostezkou.

Stavba nového chodníku začne s největší pravděpodobností v červenci. „Bude bezbariérový a upravený pro pohyb lidí s omezenou schopností pohybu i pro nevidomé,“ doplnila Sladká.

Nový chodník bude začínat nasvětleným přechodem pro chodce před odbočkou na hřbitov a pokračovat po levé straně podél vozovky směrem ke hvězdárně. Konec chodníku bude u stávající polní cesty, příjezdu ke hvězdárně. Bude měřit 183 metrů, jeho šířka bude 2,5 metru. „V současné podobě je chodník určen pouze pro pěší, i když jeho případná úprava pro cyklisty v budoucnu není vyloučena,“ dodala Sladká.

Nový chodník přinese zejména zvýšení bezpečnosti chodců, lidé už nebudou muset chodit po frekventované silnici na Zlín. Vedení města si od něj slibuje také posílení atraktivnosti lokality z hlediska cestovního ruchu, především rozšíření nabízených akcí na hvězdárně Domu kultury.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x